Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικών

Είναι ευρέως γνωστό ότι, τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών είναι ένας πολύ αποδοτικός τρόπος εκμάθησης της γλώσσας. Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε μία συγκριτική ανάλυση των δύο δημοφιλέστερων μεθόδων διδασκαλίας των αγγλικών: της online και της δια ζώσης διδασκαλίας.

Ιδιαίτερα Αγγλικών

Ιδιαίτερα Αγγλικά: Online ή δια Ζώσης;

Παραδοσιακά, όλα τα μαθήματα για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας διεξάγονταν δια ζώσης, είτε με τους μαθητές να πηγαίνουν στον χώρο των καθηγητών είτε με τους καθηγητές να επισκέπτονται τους μαθητές στον δικό τους χώρο. Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι εκδοτικοί οίκοι σχεδίαζαν και προωθούσαν βιβλία και μεθόδους διδασκαλίας οι οποίες κάλυπταν τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Με την πάροδο του χρόνου, παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία αναπτύχθηκε και τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών μπορούσαν πλέον να διεξάγονται διαδικτυακά, πολύ λίγοι υιοθετούσαν την online εκπαίδευση. Οι περισσότεροι συνέχιζαν να εφαρμόζουν τον παραδοσιακό τρόπο εκμάθησης δια ζώσης μέχρι τη στιγμή εμφάνισης της πανδημίας COVID-19.

Στην πανδημία, τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές αναγκάστηκαν να επιταχύνουν των ρυθμό προσαρμογής τους στα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών. Αυτό συνέβη επειδή δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος. Η online εκπαίδευση ήταν μονόδρομος. Ως εκ τούτου, το τέλος της πανδημίας άφησε ως παρακαταθήκη τα εργαλεία και την εμπειρία μαθητών και καθηγητών από αυτήν την περίοδο δημιουργώντας μια υβριδική μορφή διδασκαλίας που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της online εκπαίδευσης.

Η γλώσσα των Αγγλικών είναι μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες παγκοσμίως. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκμάθηση αυτής της γλώσσας. Για την ακρίβεια, η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μπορεί να αποτελέσει μία πρόκληση για πολλούς ανθρώπους, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας των κανόνων και της πληθώρας των εξαιρέσεων.

Εάν και εσείς αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην εκμάθηση των Αγγλικών, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε τη γνώση σας στην αγγλική γλώσσα, και ένας από αυτούς είναι η επιλογή των ιδιαίτερων μαθημάτων αγγλικών.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή εκπαίδευση. Στα ιδιαίτερα μαθήματα, ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στις ανάγκες του και να εξελιχθεί σε δικό του ρυθμό.

Ιδιαίτερα Μαθήματα Αγγλικών Online: Πλεονεκτήματα

Τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών online έχουν πολλά πλεονεκτήματα για τους μαθητές καθώς:

  • Δε χρειάζεται να διανύουν αποστάσεις για να πάνε στο μάθημα.
  • Έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τους καθηγητές που επιθυμούν ανεξαρτήτως τοποθεσίας.
  • Μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα αγγλικών και να έχουν πρόσβαση σε ευρύ δίκτυο καθηγητών ακόμη κι αν κατοικούν σε απομονωμένα νησιά και ορεινά μέρη της χώρας.
  • Μπορούν να συνεχίζουν τα μαθήματα ακόμη κι αν βρίσκονται σε διακοπές.

Τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν;

Οι άλλες γνωστές ανταλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας σε σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών είναι τα μαθήματα σε φροντιστήριο και σε μικρά γκρουπ. Ωστόσο, πρόσφατα, μια νέα μορφή διδασκαλίας άρχισε να αναπτύσσεται στην Ελλάδα: η Blended διδασκαλία.

Η blended διδασκαλία, η οποία είναι ήδη δημοφιλής στο εξωτερικό, έχει αποδειχθεί η αποδοτικότερη μέθοδος επειδή έχει υιοθετήσει τα καλύτερα στοιχεία τόσο από τη δια ζώσης διδασκαλία όσο και από την online.

Επιπλέον, έχει αξιοποιήσει επιστημονικά αποδεδειγμένες μεθόδους που κάνουν την εκμάθηση πιο εύκολη κι αποτελεσματική. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζει τρεις μεθόδους online διδασκαλίας: την ασύγχρονη, την σύγχρονη και την προσαρμοσμένη.

Ειδικότερα, η ασύγχρονη διδασκαλία διεξάγεται μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας όπου παρέχονται υψηλής ποιότητας βίντεο βασισμένα σε ιδιαίτερα εξελιγμένο λογισμικό. Οι μαθητές έχουν πρόσβαση στα μαθήματα 24/7 και μπορούν να βλέπουν και να μελετούν τα βίντεο όποτε και όσες φορές το επιθυμούν. Αυτή η δυνατότητα κάνει την εκμάθηση πολύ πιο αποδοτική σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών.

Ωστόσο, οι μαθητές έχουν κι επιπλέον ανάγκες, όπως να υποβάλουν ερωτήσεις, να εκφράζουν απορίες και να λαμβάνουν ανατροφοδότηση για τις γραπτές εκθέσεις τους (writing). Αυτές οι ανάγκες καλύπτονται απο την δυνατότητα live προσαρμοσμένης ανατροφοδότησης.

Όσον αφορά στην εξάσκηση της προφορικής τους ικανότητας (speaking), οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν live μαθήματα προφορικών με επιλογή της ημέρας και ώρας που τους εξυπηρετεί, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η blended διδασκαλία υπερταιρεί σε σχέση με τα παραδοσιακά ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η blended διδασκαλία υιοθετεί τα αποδοτικότερα στοιχεία από όλες τις μεθόδους εκπαίδευσης. Αυτός είναι και ο λόγος που υπερτερεί ως διδακτική προσέγγιση στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας σε ότι αφορά την ποιότητα.

Ιδιαίτερα Αγγλικών: Τι προτιμούν οι μαθητές;

Πριν την πανδημία, οι μαθητές προτιμούσαν είτε ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών δια ζώσης, είτε ζωντανά μαθήματα σε φροντιστήριο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όλη η διδασκαλία μεταφέρθηκε online. Τώρα, πλέον οι μαθητές διανύουν μια μεταβατική περίοδο, αναζητώντας τρόπους να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής εκμάθησης, σύγχρονης, ασύγχρονης και προσαρμοσμένης.

Το σίγουρο είναι ότι, τα μαθήματα δια ζώσης είναι πλέον ξεπερασμένα. Η τάση της εποχής θέλει όλο και περισσότερους μαθητές να επιλέγουν τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών σε blended μορφή, επειδή αντιλαμβάνονται την υψηλή ποιότητα.

Επιπλέον, οι δάσκαλοι στα ιδιαίτερα μαθήματα είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο και έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη μεθοδολογία και τα μαθήματα στις ανάγκες και τις δυνατότητες του μαθητή. Σε αντίθεση με την τάξη, στα ιδιαίτερα μαθήματα δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών για την προσοχή του δασκάλου, καθώς ο δάσκαλος αφιερώνει πλήρη προσοχή στον μαθητή.

Επίσης, τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών προσφέρουν τη δυνατότητα στον μαθητή να επιλέξει τον τρόπο εκμάθησης που του ταιριάζει καλύτερα, είτε αυτό είναι μέσω της συνομιλίας, της ανάγνωσης ή της γραπτής έκφρασης. Ο μαθητής έχει την ευκαιρία να εστιάσει στους τομείς που του προκαλούν περισσότερες δυσκολίες, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να αισθανθεί ντροπή ή να αποθαρρυνθεί από τη σύγκριση με τους συμμαθητές του.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των ιδιαίτερων μαθημάτων αγγλικών είναι η δυνατότητα για προσαρμοσμένη προετοιμασία για τις εξετάσεις TOEFL ή IELTS.

Ο λόγος σε εσάς

Για εσάς που αναζητάτε ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών, προτείνουμε να εξερευνήσετε τις δυνατότητες που προσφέρει η online εκπαίδευση. Προκειμένου να συνδυάσετε αυτές τις δυνατότητες με διδασκαλία υψηλής ποιότητας και εξασφάλιση επιτυχίας, μπορείτε να δοκιμάσετε την blended μορφή που προσφέρουμε.